fbpx

Politica Cookie & Politică de confidențialitate

POLITICA Datalibera.ro

PRIVIND MODULELE COOKIE

pentru mai multe informații despre cum și de ce folosim cookies pe acest website.

  1. GENERALITATI

.

In functie de Site-ul pe care il accesati, notificarile noastre privind confidentialitatea se aplica in plus fata de aceasta Politica privind modulele cookie si complementar acestei Politici privind modulele cookie.

Navigarea sigură și responsabilă, bazata pe cookies

Aceasta Politica privind modulele cookie va permite sa acceptati sau sa refuzati sa va dati consimtamantul pentru fiecare categorie de modul cookie (cu exceptia cookie-urilor strict necesare, care pot fi doar respinse).

Aveti optiunea de a accepta utilizarea modulelor cookie inainte de a intra pe website-ul www.datalibera.ro.

Recomandari:

  • Particularizați-vă setările browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securității utilizării cookie-urilor.
  • Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii navigare.
  • Instalați și actualizați constant aplicații antispyware.
  • Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedică browserul de la a accesa website-uri care ar putea sp exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos.
  1. CE ESTE UN MODUL COOKIE?

Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut și ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur și simplu“cookie” ) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului.

Durata de existență a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.

Modulele Cookie:

  • sunt o caracteristica standard a site-urilor care ne permit sa stocam cantitati mici de date pe calculatorul dvs. cu privire la vizita dvs pe Site. Acestea sunt utilizate pe scara larga pentru a ajuta site-urile sa functioneze sau sa functioneze intr-un mod mai bun si mai eficient, cum ar fi pentru recunoasterea dvs. si retinerea anumitor informatii care vor face ca utilizarea site-ului de catre dvs sa fie mai convenabila (cum ar fi retinerea preferintelor dvs).
  • ne ajuta sa aflam care zone ale Site-ului sunt utile si care zone trebuie imbunatatite si sa urmarim utilizarea Site-ului pentru a va oferi publicitate directionata.

O vizită pe website-ul www.datalibera.ro poate plasa cookie-uri pentru:

  • creșterea performanței website-ului;
  • o analiză a vizitatorilor;
  • geotargetting;
  • înregistrarea utilizatorilor.

MODULE COOKIE PRIMARE / TERTE

Modulele cookie sunt descarcate de catre browser-ul dvs de internet la prima vizita pe Site. Urmatoarea data cand vizitati Site-ul de pe acelasi dispozitiv, modulul cookie si informatiile stocate in acesta sunt fie trimise inapoi la site-ul care l-a generat (modul cookie primar), fie la un alt site de care apartine (modul cookie tert).

Acesti furnizori terte persoane seteaza modulele cookie atunci cand sunteti conectat la paginile lor si vizitati Site-ul nostru. Nu avem nicio influenta asupra setarilor modulelor cookie ale acestor site-uri. Vizitati site-urile furnizorilor terte persoane pentru a obtine informatii suplimentare despre modul in care utilizeaza modulele cookie.

Modulele cookie primare si modulele cookie terte permit site-ului sa recunoasca daca ati accesat deja Site-ul prin intermediul acelui browser si, in multe cazuri, acestea pot face sa varieze continutul afisat.

Daca refuzati utilizarea tuturor modulelor cookie, nu vor fi utilizate nici module cookie primare si nici modulele cookie terte.

Nu va exista nicio diferentiere intre cele doua tipuri de module cookie.

Module cookie persistente si de sesiuneIn functie de durata de viata, modulele cookie pot fi diferentiate intre module cookie „persistente” sau de „sesiune”.
Modul cookie persistentun modul cookie stocat pe calculatorul Dvs pana in momentul in care expira sau il stergeti Dvs.
Modul cookie de sesiuneeste sters in momentul in care inchideti browserul.

 2. CUM ADMINISTRATI MODULELE COOKIE?

In afara de acceptarea modulelor cookie atunci cand vizitati Site-ul asa cum este descris in modalitatea stabilita mai jos, puteti alege sa acceptati modulul cookie prin modificarea setarilor din browser-ul Dvs.

Refuzul de a utiliza modulele cookie

Aveti optiunea de a accepta utilizarea modulelor cookie care va vor permite sa utilizati toate functiile Site-ului fara restrictii atunci cand vizitati Site-ul nostru.

Daca respingeti utilizarea modulelor cookie strict necesare, acest lucru poate afecta experienta utilizatorului si functionalitatea in timpul utilizarii Site-ului.

Respingerea altor module cookie poate sa nu afecteze experienta utilizatorului dvs si functionalitatea in timpul utilizarii Site-ului.

Daca respingeti utilizarea tuturor modulelor cookie, modulele cookie primare si modulele cookie terte vor fi dezactivate.

In plus, modulele cookie primare vor fi sterse.

Nu vom putea sterge modulele cookie terte.

Prin urmare, va fi necesar sa stergeti personal modulele cookie terte. Acest lucru se poate face din setarile browser-ului dvs.

Dezactivarea si/sau stergerea modulelor cookie prin browser

Alternativ si/sau in plus, puteti schimba setarile modulelor cookie prin intermediul browser-ului dvs de internet. Browser-ul dvs de internet va permite sa modificati setarile modulelor cookie. Astfel de setari ale browser-ului pentru modulele cookie sunt de obicei gasite in meniul „optiuni”, „instrumente” sau „preferinte” al browser-ului dvs. de internet.

Puteti consulta meniul „HELP” al browser-ului.

Browsere diferite pot utiliza mecanisme diferite pentru a dezactiva modulele cookie.

Va rugam:

  • consultati link-urile de mai jos pentru mai multe detalii in legatura cu gestionarea setarilor dvs privind modulele cookie:
  • urmati instructiunile corespunzatoare ale browser-ului dvs, asa cum sunt detaliate mai sus.

Setari module Cookie in Internet Explorer

Setari module cookie in Firefox

Setari module cookie in Chrome

In ceea ce priveste setarile browser-ului pentru stergerea modulelor cookie anterioare, se aplica aceleasi principii ca in cazul dezactivarii modulelor cookie noi prin setarile browser-ului.

Instrumente online disponibile pentru a sterge toate modulele cookie ramase in urma site-urilor pe care le-ati vizitat www.datalibera.ro

Atunci cand vizitati acest Site de pe alte calculatoare,va fi necesar sa realizati din nou modificarea setarilor.

  1. CE TIPURI DE MODULE COOKIE UTILIZAM?

In cele ce urmeaza vom enumera diferitele tipuri de module cookie pe care noi si tertele persoane le folosim pe Site:

  • Module Cookie Strict Necesare,
  • Module Cookie de Performanta,
  • Module Cookie Functionale,
  • Module Cookie Vizate,
  • Module Cookie Social Media.

MODULE COOKIE STRICT NECESARE:

Modulele Cookie Strict Necesare garanteaza functii fara de care nu veti putea sa utilizati acest Site si va asigura, printre altele, ca atunci cand accesati functionalitatile unui site, vi se va afisa o versiune care are o conexiune de banda larga a cantitatii de date corespunzatoare celei a conexiunii la Internet pe care o utilizati. In plus, un astfel de modul cookie are grija ca, in cazul in care schimbati paginile, se realizeaza functia de schimbare de la http la https. In plus, modulele cookie de acest tip va stocheaza decizia privind utilizarea modulelor cookie pe Site-ul nostru.

Modulele Cookie strict necesare

Modulele Cookie Strict Necesare pe care le folosim sunt:

  • module cookie care sunt utilizate exclusiv pentru transmiterea comunicarii prin internet; si
  • module cookie care sunt strict necesare pentru ca noi sa va oferim serviciul pe care l-ati solicitat in mod explicit (adica daca aceste module cookie sunt dezactivate, nu va vom putea oferi serviciul pe care l-ati solicitat in mod expres).

Utilizarea Modulelor Cookie Strict Necesare pentru scopurile descrise mai sus se bazeaza pe interesele noastre legitime pentru a asigura functionarea, accesarea si utilizarea tehnica adecvata a Site-ului si pentru a va furniza serviciile pe care le-ati solicitat in mod explicit.

MODULE COOKIE DE PERFORMANTAAceste module cookie sunt folosite pentru a ne furniza informatii statistice despre performanta Site-ului nostru (de exemplu, pentru a numara vizitele, sursele de trafic)
MODULE COOKIE FUNCTIONALEAceste module cookie permit Site-ului sa memoreze alegerile pe care le faceti si sa va ofere functii imbunatatite si mai personale. Aceasta categorie poate include module cookie terte.
MODULE COOKIE VIZATEModulele Cookie Vizate sunt setate sa afiseze anunturi directionate in baza intereselor dvs. pe Site sau sa gestioneze publicitatea noastra. Aceste module cookie colecteaza informatii despre activitatile dvs pe acest Site si pe alte site-uri pentru a va oferi publicitate vizata.
  1. MODIFICARI PRIVIND MODULELE COOKIE

Puteti afla cand a fost modificata ultima data aceasta

Politica privind modulele cookie prin verificarea mentiunii „ACTUALIZAT” din partea de sus a acestei pagini.Toate modificarile cu privire la prezenta Politica vor fi comunicate catre dvs. cu suficient timp inainte ca modificarile sa isi produca efectele.

LIMBA MODULELOR COOKIE

CONSIMTAMANTUL

 Anunturile modulelor cookie:

Dati click pe butonul „Acceptati modulele cookie” pentru a le accepta sau pe butonul „X” pentru a refuza utilizarea de catre noi a modulelor cookie, si pentru a obtine mai multe informatii despre categoriile de module cookie utilizate si pentru a limita utilizarea anumitor categorii de module cookie, faceti clic pe link-ul „Setarile Modulelor Cookie”.

Aveti ocazia de a alege categoriile de module cookie specifice utilizate.

Anuntul modulului cookie va ramane pana cand va veti exprima preferintele.

Alte categorii de module cookie

Nu vom folosi alte categorii de module cookie decat cele strict necesare pentru ca site-ul sa functioneze in cazul in care alegeti sa nu fie utilizate aceste categorii de module cookie.

Politică de confidențialitate

Ultima actualizare: mai 2018

I. Informații generale

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale Datalibera.ro,  în calitate de operator de date.

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet www.datalibera.ro („Site-ul”)

II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

II.1. Dacă sunteți client al Site-ului,  va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră , precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului.

Dacă pentru a vă crea cont de utilizator pe Site, utilizați contul dumneavoastră de Facebook sau Google, va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

II.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel.

III. Scopurile și temeiurile prelucrării

III.1. Dacă sunteți client al Site-ului, prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră , respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.
  • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite  prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, la secțiunea Informațiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale. În plus, puteți să vă dezabonați prin accesarea secțiunii Informațiile contului meu.

  • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.

III.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, Amplusnet Srl prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Amplusnet Srl, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  • pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe Site.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Ca principiu, va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform obligaţiilor legale care revin în sarcina (de ex., în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

În situaţia în care sunteți client și vă exercitați opțiunea de ştergere a contului de utilizator, prin apăsarea butonul Ștergere cont din secțiunea Informațiile contului meu, Amplusnet Srl va interpreta această acțiune ca opțiunea dumneavoastră de a vă dezabona de la primirea de comunicări comerciale prin care vă ținem la curent despre produsele și serviciile oferite prin intermediul site-ului. În acest sens, dacă alegeți să vă ștergeți contul de utilizator, nu vă vom mai trimite e-mailuri și/sau sms-uri de acest gen. Totuși, dorim să vă informăm că ștergerea contului nu va avea ca efect automat ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal. În cazul în care doriți să nu vă mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă doriți ștergerea datelor, vă puteți exercita drepturile detaliate la punctul VII de mai jos.. În cazul în care solicitați ştergerea contului, însă pe acel cont există cel puţin o comandă activă, cererea de ştergere a contului va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor şi finalizarea ultimei comenzi active.

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, Amplusnet Srl va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Amplusnet Srl pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

 V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină  în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT,Restaurante,Formatii,Foto /Video), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea Site-ului;
  • în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către  prin intermediul Site-ului;
  • pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
  • atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

 VI. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către Amplusnet Srl pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.

VII. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către Datalibera.ro, conform celor descrise în prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea datalibera.ro cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate,  a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
  • dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.
  • Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;
  • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :
    • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
    • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de  către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
    • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
    • în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: administrator@datalibera.ro

×